Ученици намериха портфейл на село, отидоха до града да го върнат

Двама тийнейджъри намериха портфейл с пари и документи пред магазин в село Троица, пътуваха до Шумен и предадоха намерената вещ в полицейското управление. За доблестната постъпка съобщиха от пресцентъра на местната полиция.

Случката станала малко преди 14 часа днес. 13-годишният Румен Ангелов и 15-годишният Стефан Младенов се срещнали пред магазина в селото. Стефан почти настъпил черен мъжки портфейл, който бил на земята. Момчетата го вдигнали и го разгледали. Видели, че в него има лични документи, дебитна безконтактна карта на мъж от Шумен и сумата от 135 лева.

Младежите се качили на автобус за Шумен, като платили билетите с личните си средства и отишли в полицейското управление в Шумен, за да предадат портфейла.

Дежурни полицаи се свързали веднага със собственика на портфейла. 28-годишният мъж казал, че не е разбрал как и къде го е загубил. Помолил да бъдат предадени по 30 лева на децата като награда.

“Доволен съм както от постъпката си, така и от наградата”, коментира Стефан, който е ученик в ПГ по архитектура и геодезия в Шумен и допълва, че няма значение какви и колко са ценни вещите в портфейла, а е важна  постъпката. Пред инспектор Светослав Иванов от Детска педагогическа стая към РУ- Шумен 13-годишният Румен каза, че не е очаквал да получи награда от собственика, но е радостен, че е успял да помогне. Момчетата споделиха, че нито за момент не са си помислили да запазят парите за себе си.

Радостни, след получената награда, обясниха, че ще отидат да направят няколко обиколки на картинг–пистата в Шумен, след което ще се приберат и ще разкажат на родителите си за случката. “Знаем, че ще ни похвалят и ще се гордеят с нас”, казаха момчетата при тръгване от полицейското управление.

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

Източник: Кмета

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *