Героите на България! Той е само на 27 години! Лекар е! Влезе в пламъците, за да спаси

Той е на 27 години, специализант по урология и никога не си е представял, че ще му се наложи да спасява пациентите си от пожар. В нощта на пожара в УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив д-р Тодор Горанов е първият, който влиза в горящата учебна зала в опит да потуши пламъците, съобщи Нова тв.

Заедно с останалите от екипа извеждат 52 пациенти от отделението по урология навън. Дежурната сестра Марта Шопова разказва, че хората са напуснали спокойно помещенията без да се създава излишно напрежение.

,,Бях повикан от дежурната сестра в съответния сектор. Като отидох, видях гъст дим, взех пожарогасителя и се запътих към пламъците. В онзи момент не прецених за риска, в такива случаи действаш инстинктивно”, коментира пред Нова телевизия д-р Горанов.

,,Въпреки това не се считам за герой. Помагаха ми и сестрите, санитарите, охраната”, допълва още младият лекар.

Мария Манова от село Цалапица е от пациентите, които били евакуирани в нощта на пожара. Казва, че докато всички били навън, разбрали, че младият специалист още е в горящото отделение, въпреки че пожарната вече е била там. А д-р Горанов не се чувства герой, направил това, което според него всеки човек прави в подобна ситуация – помага.

Вярва, че бъдещето му като лекар е тук, в България.

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

loading...

Източник: Petel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *